Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Share

    Guest
    Guest

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Guest on Tue Apr 13, 2010 1:47 am

    mal 5190 wrote:salam..
    trime kasih kpd sume kippers yg telah menjayakan 2-WHEELS CARNIVAL tempoh hari..
    dan trime kasih juge kpd kippers2 yg mengucapkan tahniah kpd sy..
    segala kekurangan harap d maafkan,maklum la baru first time handle event..
    pada yg tidak berkesempatan utk dtg,xpe..
    insyaAllah klu ade lg event mengenai motorshow,kawasakikips.com akan d jemput utk memeriahkan carnival motorshow..

    alhamdulillah,selepas selesai event ni,WARTAWAN DARI MAJALAH REMAJA telah berjumpa dgn sy..dan wartawan tersebut telah sebulat suara bersetuju untuk memilih kelab moto yg bernama KAWASAKIKIPS.COM untuk d jadikan coverage majalah mereka..
    menurut beliau,apabila kelab KAWASAKIKIPS.COM akan mengadakan konvoi,kita hendaklah memberitahu mereka tentang akviti konvoi kita dahulu..
    kemudian mereka akan menulis sendiri artikel tentang konvoi itu seterusnya d siarkan d dalam majalah remaja..
    apa apa nt sy akan update dari masa ke semasa ke dalam forum ini tentang persetujuan wartawan itu untuk membuat liputan tentang akviti konvoi kelab KAWASAKIKIPS.COM.
    sekian trima kasih..

    cayalah Mal, ko berjaya mempromosi KawasakiKips kat majalah ngan tv. wakakaka. cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by mal 5190 on Tue Apr 13, 2010 1:54 am

    [quote="Bat_mem"]tp sayang btl...
    dlm bebanyak kips...mal5190 jer yg ada...

    lau x..batman dtg tp x dpt..sbb moto jem pas balik dr unisel tu... [/quote]
    mntk maaf sgt sgt kpd akak batmem n kippers yg lain..
    sebenarnye petugas MHI itu sendiri yg menetapkan jumlah moto..
    sy d fhmkan setiap kelab anta 1 wakil sahaja.
    sy hanya menurut perintah kak..hehe!



    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by mal 5190 on Tue Apr 13, 2010 1:56 am

    helmynyte89 wrote:La....mana gmbar diana danial cium pipi aku tue? napa x upload...wakakaka....
    kat aku ade bbrapa pic...tp xreti upload...nnti aku usahakan...harap bersabar...
    p/s: mal, aku dah berkenan sorang unisel...nnti adjuzkan....
    yg mane 1??
    hahahaha!

    zalie78

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by zalie78 on Tue Apr 13, 2010 7:18 am

    Helmy yg gemuk rambut keriting tu kann? Wakakakaka mal ko tolong adjust kann yg tu...helmy dah bekenan tu...

    MBN 2254

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by MBN 2254 on Tue Apr 13, 2010 9:53 am

    Oppss... yg rambut kerinting + gemuk mantop

    x perasan la.. anyway..
    semoga bro helmynyte89 berjaya mendapatkan apa yg diidamkan.. & bahagia selalu..

    kawan2 bolehlah memberi sokongan kepada kippers yg ingin menambah silaturrahim dengan kata2 sokongan & semangat terus kepada beliau melalui forum ini..

    p/s: Kudin (bersama unisel seperti gambar sblm ) xnak minta Mal adjust gak ker??.. ikikikik

    alldisc

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by alldisc on Tue Apr 13, 2010 10:03 am

    komen sket pasal klip dari MHI

    1. mal punya motor perfect. kaler hijau kawasaki yg berkilat memancar, tayar ala sopobike, tp ekjos tak mengancam laa... lagi satu t-shirt round neck nampak tak gerek laa... kkippers kena ada paddock shirt mcm RMC, best sket. tapi RMC dah amik kaler kawasaki pulak...

    2. awek unisel cakap nak cari sponsor, mintak dgn yayasan selangor. susah konon. pigiraahh!!.. yayasan selangor dgn unisel ni dah macam sepupu aje.. mana ada susah? lain la kalau mintak dgn badan tak berkaitan contohnya kilang lampin bayi ke, pengeluar komputer ke, tu baru lah susah. tapi kena faham jugak bdk2 ni student belum kenal dunia kehidupan di luar parameter sbg student so dimaafkan.

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Tue Apr 13, 2010 10:44 am

    alldisc wrote:komen sket pasal klip dari MHI

    1. mal punya motor perfect. kaler hijau kawasaki yg berkilat memancar, tayar ala sopobike, tp ekjos tak mengancam laa... lagi satu t-shirt round neck nampak tak gerek laa... kkippers kena ada paddock shirt mcm RMC, best sket. tapi RMC dah amik kaler kawasaki pulak...

    2. awek unisel cakap nak cari sponsor, mintak dgn yayasan selangor. susah konon. pigiraahh!!.. yayasan selangor dgn unisel ni dah macam sepupu aje.. mana ada susah? lain la kalau mintak dgn badan tak berkaitan contohnya kilang lampin bayi ke, pengeluar komputer ke, tu baru lah susah. tapi kena faham jugak bdk2 ni student belum kenal dunia kehidupan di luar parameter sbg student so dimaafkan.

    Ni aku tengah design ,tunggu je aku meeting dgn mod2 n admin tuk proceed pas tu baru aku kuarkan kat porem.
    (kippers yg akan buat selection or penambahan).Kalo nak tgk nanti next tts aku bwk layoutdia . skunk masih survey
    kedai2 yg leh kasi harga OKU tuk kippers. Seperti biasa setiap order ada minimum order.
    kita perlukan perubahan dlm kawasakikips. N aku dah berjanji dgn kiippers2 bila aku ada kuasa je perubahan sudah pasti
    d lakukan.

    Bro Mal ,
    Leh gak la kasi buka jemputan MPSJ yg ko terima masa carnival ni berlangsung kelmarin.
    jemputan tu pon menarik gak siap ada sponsor minyak lagi.....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Bat_mem on Tue Apr 13, 2010 10:49 am

    alldisc wrote:komen sket pasal klip dari MHI

    1. mal punya motor perfect. kaler hijau kawasaki yg berkilat memancar, tayar ala sopobike, tp ekjos tak mengancam laa... lagi satu t-shirt round neck nampak tak gerek laa... kkippers kena ada paddock shirt mcm RMC, best sket. tapi RMC dah amik kaler kawasaki pulak...

    2. awek unisel cakap nak cari sponsor, mintak dgn yayasan selangor. susah konon. pigiraahh!!.. yayasan selangor dgn unisel ni dah macam sepupu aje.. mana ada susah? lain la kalau mintak dgn badan tak berkaitan contohnya kilang lampin bayi ke, pengeluar komputer ke, tu baru lah susah. tapi kena faham jugak bdk2 ni student belum kenal dunia kehidupan di luar parameter sbg student so dimaafkan.

    soweyyy pembetulan sikit..RMC x amik kaler sesapa pun...cuma utk thn 2010 nih kaler ijau dipilih sebagai kaler rasmi RMC...... ....

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Bat_mem on Tue Apr 13, 2010 10:56 am

    carlnain wrote:
    alldisc wrote:komen sket pasal klip dari MHI

    1. mal punya motor perfect. kaler hijau kawasaki yg berkilat memancar, tayar ala sopobike, tp ekjos tak mengancam laa... lagi satu t-shirt round neck nampak tak gerek laa... kkippers kena ada paddock shirt mcm RMC, best sket. tapi RMC dah amik kaler kawasaki pulak...

    2. awek unisel cakap nak cari sponsor, mintak dgn yayasan selangor. susah konon. pigiraahh!!.. yayasan selangor dgn unisel ni dah macam sepupu aje.. mana ada susah? lain la kalau mintak dgn badan tak berkaitan contohnya kilang lampin bayi ke, pengeluar komputer ke, tu baru lah susah. tapi kena faham jugak bdk2 ni student belum kenal dunia kehidupan di luar parameter sbg student so dimaafkan.

    Ni aku tengah design ,tunggu je aku meeting dgn mod2 n admin tuk proceed pas tu baru aku kuarkan kat porem.
    (kippers yg akan buat selection or penambahan).Kalo nak tgk nanti next tts aku bwk layoutdia . skunk masih survey
    kedai2 yg leh kasi harga OKU tuk kippers. Seperti biasa setiap order ada minimum order.
    kita perlukan perubahan dlm kawasakikips. N aku dah berjanji dgn kiippers2 bila aku ada kuasa je perubahan sudah pasti
    d lakukan.

    Bro Mal ,
    Leh gak la kasi buka jemputan MPSJ yg ko terima masa carnival ni berlangsung kelmarin.
    jemputan tu pon menarik gak siap ada sponsor minyak lagi.....

    sokong sgt...tp jgn nnt order ramai...tp tang byr liat...

    sorry to say ...tp tu la kenyataan..( cth tshirt kips dah 3 bln berlalu ...update pun xde....) x menundingkan jari pd sesiapa..tp tepuk perut ..tanya dah lapar ke belum....
    tu baru tshirt...lau baju paddock x tahu la brp lama....

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Tue Apr 13, 2010 11:09 am

    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Woo senang je , kalo x bayar terus proceed je mengikut minimum order apa susah mau kecoh2....

    Nasib la kan kalo siapa yg x bayar, nak ckp mcm mana duit memasing bro x leh paksa . May b masa order ada
    budget tibe2 x ada budget lak or x bekenan itu x leh ckp apala. Think Positif.....hehehhee


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Bat_mem on Tue Apr 13, 2010 11:12 am

    carlnain wrote:^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Woo senang je , kalo x bayar terus proceed je mengikut minimum order apa susah mau kecoh2....

    Nasib la kan kalo siapa yg x bayar, nak ckp mcm mana duit memasing bro x leh paksa . May b masa order ada
    budget tibe2 x ada budget lak or x bekenan itu x leh ckp apala. Think Positif.....hehehhee


    baiklahh...mod we wait n see

    chaiyokkkk chaiyokkk kips

    hantukatik

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by hantukatik on Tue Apr 13, 2010 11:55 am

    ade skit lg...
    [img][/img]
    [img][/img]
    diana dtg kt group kips jer...shoot pic bersama sambil beramas mesra.. Laughing pastu terus balik booking kips...katenye suke yg hijau... I love you u looks green... lol! lol!

    helmynyte89

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by helmynyte89 on Tue Apr 13, 2010 12:21 pm

    zalie78 wrote:Helmy yg gemuk rambut keriting tu kann? Wakakakaka mal ko tolong adjust kann yg tu...helmy dah bekenan tu...

    Mak ai...yang gemuk kerinteng2 xmo2...katakan tidak....nanti aku dh reti upload aku gtaw mana ek...
    Mal, ko mmg caya la promote kelab kita..kalau ade remaja nak wt liputan,kita tgkap la gmbr konvoi nnti..pasti ramai kippers kat luar tue tahu ttg kwujudan kelab nie lagi...

    zalie78

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by zalie78 on Tue Apr 13, 2010 12:27 pm

    helmynyte89 wrote:
    zalie78 wrote:Helmy yg gemuk rambut keriting tu kann? Wakakakaka mal ko tolong adjust kann yg tu...helmy dah bekenan tu...

    Mak ai...yang gemuk kerinteng2 xmo2...katakan tidak....nanti aku dh reti upload aku gtaw mana ek...
    Mal, ko mmg caya la promote kelab kita..kalau ade remaja nak wt liputan,kita tgkap la gmbr konvoi nnti..pasti ramai kippers kat luar tue tahu ttg kwujudan kelab nie lagi...
    helmynyte89 ko email kan aku gambir tu razali.xbn@abxexpress.com.my aku cuba masukkan berkat dari tunjuk ajar dari bro sinclair pasti boleh...hhuhuhu aku pun baru belajar masuk kan gambir..

    BiKeS3386

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by BiKeS3386 on Tue Apr 13, 2010 12:42 pm

    sori tak dapat pollow...aku p penang la...

    helmynyte89

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by helmynyte89 on Tue Apr 13, 2010 1:38 pm



    Mal, tlg adjustkan gadis yang pegang camera nie ek...Aku chupp ini gadis... napa entah kamera aku xde gmbar diana daniel tp ade gmbar nie...hehehe...

    Saja nak try...br 1st time post pic...hope mnjadik.. biasa la bdk br blaja...hahaha

    alldisc

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by alldisc on Tue Apr 13, 2010 2:14 pm

    Bat_mem wrote:
    alldisc wrote:komen sket pasal klip dari MHI

    1. mal punya motor perfect. kaler hijau kawasaki yg berkilat memancar, tayar ala sopobike, tp ekjos tak mengancam laa... lagi satu t-shirt round neck nampak tak gerek laa... kkippers kena ada paddock shirt mcm RMC, best sket. tapi RMC dah amik kaler kawasaki pulak...

    2. awek unisel cakap nak cari sponsor, mintak dgn yayasan selangor. susah konon. pigiraahh!!.. yayasan selangor dgn unisel ni dah macam sepupu aje.. mana ada susah? lain la kalau mintak dgn badan tak berkaitan contohnya kilang lampin bayi ke, pengeluar komputer ke, tu baru lah susah. tapi kena faham jugak bdk2 ni student belum kenal dunia kehidupan di luar parameter sbg student so dimaafkan.

    soweyyy pembetulan sikit..RMC x amik kaler sesapa pun...cuma utk thn 2010 nih kaler ijau dipilih sebagai kaler rasmi RMC...... ....

    takde sapa yg menghalang RMC nak guna kaler apa pun... kaler pink pun ada siapa
    kesah.
    tapi mmg seronok tengok RMC pakai kaler ijau . nampak mcm puak kawasaki pulak. mudah2an selama2nya guna kaler ijau...

    MBN 2254

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by MBN 2254 on Tue Apr 13, 2010 3:41 pm

    kalau beli yg dah siap design cam kat kedai2 baju tu pon ok gak.. (murah skit)

    tinggal nak hantar buat jahitan tenunan mesin untuk perkataan "www.kawasakikips.com" jer..

    last month member aku buat utk family day jabatan ayat berukuran 8" x 2" 'HARI KELUARGA JABATAN 2010'... RM1.50 jer..

    amacam??

    zalie78

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by zalie78 on Tue Apr 13, 2010 5:22 pm

    ada lagi gambir ehsan dari camera helmynyte89 aku tolong masuk kan..
    bro edd tgh layan rokok







    aja tgh belek motor kesayangannya

    helmy main ngan ular..

    ok helmy aku dah tunai kan wasiat kau..hahahaha

    aJa

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by aJa on Wed Apr 14, 2010 7:50 pm

    zalie78 wrote:aja tgh belek motor kesayangannya


    mane de belek2..
    tgh lap kotoran ngn tisu la..
    hahahaa..

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Fri Apr 16, 2010 3:27 pm

    MBN 2254 wrote:kalau beli yg dah siap design cam kat kedai2 baju tu pon ok gak.. (murah skit)

    tinggal nak hantar buat jahitan tenunan mesin untuk perkataan "www.kawasakikips.com" jer..

    last month member aku buat utk family day jabatan ayat berukuran 8" x 2" 'HARI KELUARGA JABATAN 2010'... RM1.50 jer..

    amacam??

    Design tuk baju paddock kawasakikips dah siap , skunk tgh dlm perbincangan kerajaan langit.
    so kippers tungu je la . x ada paksaan tuk beli baju ni bila d lancarkan nanti.
    harga agak mahal (biasala nama pon baju paddock crew)

    so tungguuuu......... sunny sunny sunny sunny

    P/S : Baju yg ready made x ada lak yg sesuai dgn design , kalo ada lehla beli dulu baju tu
    n kalo sesuai beli banyak2 n antar buat sulaman.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    zalie78

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by zalie78 on Fri Apr 16, 2010 3:52 pm

    carl9 agak2 brapa hengggit baju tu..senang nak buat budjet

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Fri Apr 16, 2010 4:07 pm

    zalie78 wrote:carl9 agak2 brapa hengggit baju tu..senang nak buat budjet

    Rm85-90 akan cuba dptkan harga murah lagi .
    nanti dpt quotation harga OKU aku uploadkan.

    Preview baju tu lom leh kuar lagi pasai mod2 n admin lom kasi komen apa2 .
    Lmbt bebenor diorng ni....hehehhheee


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am