Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Geran owner lama hilang

    Share

    KiPsesAt

    Geran owner lama hilang

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 2:43 am

    salam semua..
    nk ajukan soalan kejap..
    kalo moto tuh geran ade tapi owner lama x dpt dijumpai macam mana ea?
    still boleh tukar nama kt jpj ke?
    aku nk bli moto kips 2nd..tapi owner 2nd cakap nama atas geran owner lama..
    but road tax sume leh renew..
    camne ea?

    Guest
    Guest

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by Guest on Tue Apr 20, 2010 3:00 am

    kemaluan~~ Razz lol! lol! lol! lol! mintak maaf~

    *edited buang statement yg silap.


    Last edited by sinclair on Tue Apr 20, 2010 3:19 am; edited 1 time in total

    lumin

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by lumin on Tue Apr 20, 2010 3:12 am

    sinclair wrote:
    KiPsesAt wrote:salam semua..
    nk ajukan soalan kejap..
    kalo moto tuh geran ade tapi owner lama x dpt dijumpai macam mana ea?
    still boleh tukar nama kt jpj ke?
    aku nk bli moto kips 2nd..tapi owner 2nd cakap nama atas geran owner lama..
    but road tax sume leh renew..
    camne ea?

    kalau geran hilang, mane nak boleh renew roadtax ngan insurans.. bengong haper owner tuh. kalau geran hilang, pegi buat police report ckp geran moto hilang, pastu kene gi jpj buat geran baru, da dpt geran, kene gi puspakom buat inspection, da lepas puspakom baru gi jpj dpt kelulusan, baru dpt renew roadtax ngan insurans.

    *berdasar aper yg org citer kat aku la. kalau salah, tolong tunjukkan. Smile

    aku rase dia kata yang owner lama yang takde, bukan geran takde bro..


    _________________






    Guest
    Guest

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by Guest on Tue Apr 20, 2010 3:19 am

    ok, malu aku. wakakkakaa. Very Happy
    bg hal pasal geran ader, owner lame takde,
    cara 1:
    pegi jpj, ckp mintak diorg tracekan owner lame yg hilang tuh.
    cara 2:
    pakai khidmat runner, tp mahal la..
    cara 3:
    cam aku, geran aku da abis da sampai print depan, so kene tukar geran baru, otomatik takyah owner lame, just taruk nama aku kat geran baru.

    readz_one69

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by readz_one69 on Tue Apr 20, 2010 9:46 am

    sinclair wrote:ok, malu aku. wakakkakaa. Very Happy
    bg hal pasal geran ader, owner lame takde,
    cara 1:
    pegi jpj, ckp mintak diorg tracekan owner lame yg hilang tuh.
    cara 2:
    pakai khidmat runner, tp mahal la..
    cara 3:
    cam aku, geran aku da abis da sampai print depan, so kene tukar geran baru, otomatik takyah owner lame, just taruk nama aku kat geran baru.

    memang agak mahal guna runner... tapi kalau keadaan memaksa, nk wat camne... sape2 yang ade runner untuk settlekan kes camni... leh share... especially kat area kluang, johor... aku pun ade kes camni... sayang motor beb.. moto dah ejaz power2, nama org lain plak.. xsyok n xpuas... hahaha... Laughing

    mainjet290

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by mainjet290 on Tue Apr 20, 2010 10:30 am

    readz_one69 wrote:
    sinclair wrote:ok, malu aku. wakakkakaa. Very Happy
    bg hal pasal geran ader, owner lame takde,
    cara 1:
    pegi jpj, ckp mintak diorg tracekan owner lame yg hilang tuh.
    cara 2:
    pakai khidmat runner, tp mahal la..
    cara 3:
    cam aku, geran aku da abis da sampai print depan, so kene tukar geran baru, otomatik takyah owner lame, just taruk nama aku kat geran baru.

    memang agak mahal guna runner... tapi kalau keadaan memaksa, nk wat camne... sape2 yang ade runner untuk settlekan kes camni... leh share... especially kat area kluang, johor... aku pun ade kes camni... sayang motor beb.. moto dah ejaz power2, nama org lain plak.. xsyok n xpuas... hahaha... Laughing
    aiyo hang ni..awat tak habaq nak pakai runner,den de gak kawan dak2 runner,tp x nafikan la..mmg mahai bedengung wo..

    KiPsesAt

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 10:48 am

    hurm..
    pakai runner ea.. Question
    mmg terjamin ke dpt jmpe balik??
    nnti apa2 hal aku inform lagi kt cni yer..
    btul kata readz_one69..moto dh bikin tapi nama org len..sedih je..nk bangga pun susah..hehe!! lol!

    mamat

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by mamat on Tue Apr 20, 2010 12:34 pm

    ala...senag jewk...
    amik krtas cetak jewk geran sendri bulat2 cam jpj nyer....
    settel mslh...

    mainjet290

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by mainjet290 on Tue Apr 20, 2010 1:26 pm

    mamat wrote:ala...senag jewk...
    amik krtas cetak jewk geran sendri bulat2 cam jpj nyer....
    settel mslh...
    hang teror na....

    KiPsesAt

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 1:32 pm

    mainjet290 wrote:
    mamat wrote:ala...senag jewk...
    amik krtas cetak jewk geran sendri bulat2 cam jpj nyer....
    settel mslh...
    hang teror na....

    hoho..kalo btul senang aku dh lama wat doh..
    tapi dop boleh ar..
    aku nk men halal..
    kang buat care camtu x berkat lak..
    asik2 rosak moto aku..
    haha~~ pirat

    readz_one69

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by readz_one69 on Tue Apr 20, 2010 5:57 pm

    ok mainjet... nnt ape2 hal.. aku roger geng..

    mat_botak

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by mat_botak on Wed Mar 16, 2011 4:28 pm

    tp kalau owner lame ilang geran ilang....cmne nk wat proses?

    haq

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by haq on Tue Mar 29, 2011 8:54 pm

    mamat wrote:ala...senag jewk...
    amik krtas cetak jewk geran sendri bulat2 cam jpj nyer....
    settel mslh...

    kalo bole itu mcm,aku bli sbk singapo,pastu wat geran cm2...hahaha..

    Sponsored content

    Re: Geran owner lama hilang

    Post by Sponsored content Today at 4:18 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:18 am