Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Share

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Fri Sep 21, 2012 5:34 pm

    oo.. thx bro..
    bro matthew, ada lagi cover seat blkg? :p

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Wed Sep 26, 2012 5:08 pm

    ray708 wrote:seat tnya bro matthew..aku curik dri dia...mana tau kot2 dia ada spare..

    bro matthew ..........ada lagi ka tak da??

    ray... palex punyer kedai kat mana ah?

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Wed Sep 26, 2012 5:28 pm

    cowling bawah tu boleh beli guna pos tak ke direct beli kedai..??

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Wed Sep 26, 2012 6:19 pm

    dia bleh pos.. sabtu lps dh pg kdai dia, tp abis.. hr ni dah ada stok baru katanye.. sape nk blh la bli

    Matthew

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Matthew on Wed Sep 26, 2012 10:24 pm

    Kedai palex ni kat mane??..Oh maaf kawan2..seat tu saya ade satu aje dah pun ku jual pada RAY yang Hansem tu..huhuhu

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Wed Sep 26, 2012 10:49 pm

    kedai dia dkt batu caves... cari signboard taman amaniah sebelum simpang 3 nk ke hulu yam

    Matthew

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Matthew on Wed Sep 26, 2012 10:57 pm

    Aduui ni Belah Mane ni..Map skit..

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Thu Sep 27, 2012 9:44 am

    dah contect kedai palex tu..boleh pos barang..cowling bawah RM90 tambah pos RM10..
    call 0148230420 en fadzli ..utk info lanjut

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Thu Sep 27, 2012 1:29 pm

    tu pegi gak kedai dia nengok baru puas..hehe.. kalo ikut google map.. taman amaniah ni belakang shop lot baru.. bebetul belakang welly tepi korner tu.. Suspect

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Thu Sep 27, 2012 3:35 pm

    dkt ngan giat mara..klu nk gi ulu yam ada bgunan giat mara sebelah kanan welly sblh kiri..masuk simpang kat giat mara tu trus je dh smpi..nk senang pos je..kiki..

    Ray-Me

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Ray-Me on Thu Sep 27, 2012 3:46 pm

    ray708 wrote:Biniku no 4.. Cool


    Bro,

    Moto yang smart....Signal depan tu LED eh? Beli mana? Harga? PnP je ker atau kena tebuk set n wat wireing lain?

    STK

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Thu Sep 27, 2012 4:06 pm

    bro ray708..cowling bawah tu kene tebuk lubang skru sendiri ke atau just plug n play

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Thu Sep 27, 2012 7:02 pm

    ray, camana ko psg sambungan fairing tu? attach gambar skali... kt tgh tu kena buat braket kan?

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Fri Sep 28, 2012 12:32 am

    Ray-Me wrote:
    ray708 wrote:Biniku no 4.. Cool


    Bro,

    Moto yang smart....Signal depan tu LED eh? Beli mana? Harga? PnP je ker atau kena tebuk set n wat wireing lain?

    STK

    led..pnp & sambung kat wayar lama je..kat palex pun ada lampu ni..cuba taip palex motorsport part kat fb..tpi ingat pki signal ni kena buka mentol signal kat meter tu klu x xleh berfungsi..

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Fri Sep 28, 2012 12:33 am

    casterside wrote:bro ray708..cowling bawah tu kene tebuk lubang skru sendiri ke atau just plug n play

    kene tebuk lubang kecil kat cowling..skru je xyah pakai braket.

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Fri Sep 28, 2012 12:36 am

    antuquboq wrote:ray, camana ko psg sambungan fairing tu? attach gambar skali... kt tgh tu kena buat braket kan?

    tebuk lubang kecik pki skru & nat je..tgh tu sya sambung trus..diy guna simen kete. Wink

    Ray-Me

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Ray-Me on Fri Sep 28, 2012 4:03 pm

    ray708 wrote:
    Ray-Me wrote:
    ray708 wrote:Biniku no 4.. Cool


    Bro,

    Moto yang smart....Signal depan tu LED eh? Beli mana? Harga? PnP je ker atau kena tebuk set n wat wireing lain?

    STK

    led..pnp & sambung kat wayar lama je..kat palex pun ada lampu ni..cuba taip palex motorsport part kat fb..tpi ingat pki signal ni kena buka mentol signal kat meter tu klu x xleh berfungsi..


    Maksud bro, mentol alert signal yang kecik tu eh? nape eh tak berfungsi kalau tak bukak mentol kecik tu???

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Fri Sep 28, 2012 4:45 pm

    ray708 wrote:
    antuquboq wrote:ray, camana ko psg sambungan fairing tu? attach gambar skali... kt tgh tu kena buat braket kan?

    tebuk lubang kecik pki skru & nat je..tgh tu sya sambung trus..diy guna simen kete. Wink

    oo.. yg tgh2 tu sambung terus eh.. syg lak nk tebuk2 lubang kt cowling bwh tu.. kalau pakai doublesided tape rase2 kuat x? pakai yg 3M punya

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Fri Sep 28, 2012 5:45 pm

    antuquboq wrote:
    ray708 wrote:
    antuquboq wrote:ray, camana ko psg sambungan fairing tu? attach gambar skali... kt tgh tu kena buat braket kan?

    tebuk lubang kecik pki skru & nat je..tgh tu sya sambung trus..diy guna simen kete. Wink

    oo.. yg tgh2 tu sambung terus eh.. syg lak nk tebuk2 lubang kt cowling bwh tu.. kalau pakai doublesided tape rase2 kuat x? pakai yg 3M punya

    double tape x berkesan..sya dah cuba..terbuka gak sbb fiber payah skit..nk senang simen je trus tpi kena buka smua cowling tu ar..xpun bro sambung guna simen jenama Selleys knead it..ada jual kat hardware..

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Fri Sep 28, 2012 5:48 pm

    Ray-Me wrote:
    ray708 wrote:
    Ray-Me wrote:
    ray708 wrote:Biniku no 4.. Cool


    Bro,

    Moto yang smart....Signal depan tu LED eh? Beli mana? Harga? PnP je ker atau kena tebuk set n wat wireing lain?

    STK

    led..pnp & sambung kat wayar lama je..kat palex pun ada lampu ni..cuba taip palex motorsport part kat fb..tpi ingat pki signal ni kena buka mentol signal kat meter tu klu x xleh berfungsi..


    Maksud bro, mentol alert signal yang kecik tu eh? nape eh tak berfungsi kalau tak bukak mentol kecik tu???

    yup..dlu sya try mcm2 gak tpi x berkelip dan kiri kanan bkelip..last2 baca kat forum ni ada otai2 bgtau kena buka mentol tu.try2 bru dpt..

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Sat Sep 29, 2012 9:16 am

    ray708 wrote:
    antuquboq wrote:
    ray708 wrote:
    antuquboq wrote:ray, camana ko psg sambungan fairing tu? attach gambar skali... kt tgh tu kena buat braket kan?

    tebuk lubang kecik pki skru & nat je..tgh tu sya sambung trus..diy guna simen kete. Wink

    oo.. yg tgh2 tu sambung terus eh.. syg lak nk tebuk2 lubang kt cowling bwh tu.. kalau pakai doublesided tape rase2 kuat x? pakai yg 3M punya

    double tape x berkesan..sya dah cuba..terbuka gak sbb fiber payah skit..nk senang simen je trus tpi kena buka smua cowling tu ar..xpun bro sambung guna simen jenama Selleys knead it..ada jual kat hardware..

    oo... bahagian tgh tu pun sambung guna simen ni jgk ke bro? kena simen bhgn dlm dgn luar skali ke utk bagi perfect join?

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Sat Sep 29, 2012 10:50 am

    tak boleh jadi kene gi turun KL jgk baru puas hati..borong sekali harung
    susah apa bro skrg kan zaman teknologi try surf pakai garmin ke papago ke..
    confirm jupe kedai palex tu..

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Sat Sep 29, 2012 11:33 am

    casterside wrote:tak boleh jadi kene gi turun KL jgk baru puas hati..borong sekali harung
    susah apa bro skrg kan zaman teknologi try surf pakai garmin ke papago ke..
    confirm jupe kedai palex tu..

    aku call palex..siap google map lagi haha.. tongue

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Sat Sep 29, 2012 12:01 pm

    borong jgn tak borong.. sblm dtg call dulu tkt brg habis.. bounce

    ray708

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ray708 on Sat Sep 29, 2012 8:57 pm

    klu bro2 smua tau batu cave@ulu yam dh dekat dh ngan palex...

    Sponsored content

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am