Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Share

    WXH7570

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by WXH7570 on Wed Oct 03, 2012 4:49 pm



    New kipper...
    malam minggu.... Danga Bay. JB What a Face

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Wed Oct 03, 2012 5:27 pm

    WXH7570 wrote:

    New kipper...
    malam minggu.... Danga Bay. JB What a Face

    waaa beli kat KL.. tinggal kat JB pehh.. !!

    Matthew

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Matthew on Wed Oct 03, 2012 9:28 pm

    [quote="GhostRideR"][quote="WXH7570"][img]http://desmond.imageshack.us/Himg525/scaled.php?server=525&filename=20120929215326.jpg&res=crop[/img]

    New kipper...
    malam minggu.... Danga Bay. JB What a Face [/quote]

    waaa beli kat KL.. tinggal kat JB pehh.. !![/quote]

    Anda memmang hebat macam jebat..huhuhu

    WXH7570

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by WXH7570 on Mon Oct 08, 2012 7:39 pm

    Matthew wrote:
    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:

    New kipper...
    malam minggu.... Danga Bay. JB What a Face

    waaa beli kat KL.. tinggal kat JB pehh.. !!

    Anda memmang hebat macam jebat..huhuhu


    ddk gombak tp blajar kat skudai... snang nak ulang alik kl-jb

    bluekawakips

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by bluekawakips on Tue Oct 09, 2012 2:42 am

    ray708 wrote:
    Ray-Me wrote:
    ray708 wrote:Biniku no 4.. Cool


    Bro,

    Moto yang smart....Signal depan tu LED eh? Beli mana? Harga? PnP je ker atau kena tebuk set n wat wireing lain?

    STK

    led..pnp & sambung kat wayar lama je..kat palex pun ada lampu ni..cuba taip palex motorsport part kat fb..tpi ingat pki signal ni kena buka mentol signal kat meter tu klu x xleh berfungsi..

    single seat tu pun amik kat palex kee?

    Matthew

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Matthew on Tue Oct 09, 2012 6:41 am

    Single seat tak dijual di palex itu indon mari..hanya undercowling dan signal aje..saya baru tangkap undercowling tu...

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Tue Oct 30, 2012 4:21 pm

    haa sama la.. baru jap td bank in suruh palex tu pos undercowling tp stock cuma ada kaler hitam jerr..hitam pun hitam lah

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Tue Oct 30, 2012 11:40 pm

    sape dah psg? aku x psg2 lg sampan palex ni..

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Wed Oct 31, 2012 4:06 pm

    casterside wrote:haa sama la.. baru jap td bank in suruh palex tu pos undercowling tp stock cuma ada kaler hitam jerr..hitam pun hitam lah

    undercowling tuh berapa RM? kasi la pic nak nengok...

    antuquboq

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by antuquboq on Wed Oct 31, 2012 9:12 pm

    aku nk tolak undercowling palex.. x pakai pun lg, baru try 2 ejas.. ingt nk cari undercowling lain yg lg kemas.. ada sape nak x? warna hitam

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Thu Nov 01, 2012 6:32 pm

    antuquboq wrote:aku nk tolak undercowling palex.. x pakai pun lg, baru try 2 ejas.. ingt nk cari undercowling lain yg lg kemas.. ada sape nak x? warna hitam

    kasi tempek gambaq ...

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Wed Nov 14, 2012 1:40 pm

    ada saper2 tau tak kt mana ada jual rear hugger selain yg cik rika82 jual.

    Matthew

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Matthew on Wed Dec 05, 2012 3:16 am

    rika punya dari indon tapi kene banyak alter kat moto tu..

    ikkdelphic

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ikkdelphic on Wed Jan 16, 2013 4:27 am

    wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile

    WXH7570

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by WXH7570 on Thu Jan 17, 2013 1:03 am

    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ikkdelphic

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by ikkdelphic on Thu Jan 17, 2013 5:10 pm

    tula pasal .rasa aku akan ada kes len plak nanti

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Thu Jan 17, 2013 6:08 pm

    WXH7570 wrote:
    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ngikut pandangan hamba.. dia tak kaco part kaler moto.. yg diorang perati..no plate musti sama dalam road tax tu ajer.. err lagi satu side mirror..hehe

    WXH7570

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by WXH7570 on Fri Jan 18, 2013 12:04 am

    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ngikut pandangan hamba.. dia tak kaco part kaler moto.. yg diorang perati..no plate musti sama dalam road tax tu ajer.. err lagi satu side mirror..hehe
    sbb sblm nie sye pkai wave125 yg dah tukar coverset nye prnah kne thn polis... kecoh gak dia igt moto curi sbb bila check no pndftrn colour biru.. moto tu nme ayah bila dia check i/c sye name lain... nasib baik polis tu leh talk...
    klo xde ape2 ok la... sbb ade je nmpk kips sarung set campur2..

    casterside

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by casterside on Sat Jan 19, 2013 10:17 am

    just tukar coverset xdok masalah as long as no body n no enjin kita tak usik apa2. cuma ini menimbulkan syak wasangka oleh mat2 polis lebih lagi motor2 yg dicop panas mcm kips bounce

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Sat Jan 19, 2013 2:51 pm

    WXH7570 wrote:
    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ngikut pandangan hamba.. dia tak kaco part kaler moto.. yg diorang perati..no plate musti sama dalam road tax tu ajer.. err lagi satu side mirror..hehe
    sbb sblm nie sye pkai wave125 yg dah tukar coverset nye prnah kne thn polis... kecoh gak dia igt moto curi sbb bila check no pndftrn colour biru.. moto tu nme ayah bila dia check i/c sye name lain... nasib baik polis tu leh talk...
    klo xde ape2 ok la... sbb ade je nmpk kips sarung set campur2..


    no plate kaler biru ke apa?

    WXH7570

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by WXH7570 on Sun Jan 20, 2013 3:23 pm

    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ngikut pandangan hamba.. dia tak kaco part kaler moto.. yg diorang perati..no plate musti sama dalam road tax tu ajer.. err lagi satu side mirror..hehe
    sbb sblm nie sye pkai wave125 yg dah tukar coverset nye prnah kne thn polis... kecoh gak dia igt moto curi sbb bila check no pndftrn colour biru.. moto tu nme ayah bila dia check i/c sye name lain... nasib baik polis tu leh talk...
    klo xde ape2 ok la... sbb ade je nmpk kips sarung set campur2..


    no plate kaler biru ke apa?
    bukan no plate biru... set moto yg asal biru... pastu tukar set kuning.... kn polis bleh detect nama pemilik n colour asal moto dgn cara detect no plate...

    GhostRideR

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by GhostRideR on Mon Jan 21, 2013 10:45 am

    WXH7570 wrote:
    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    GhostRideR wrote:
    WXH7570 wrote:
    ikkdelphic wrote:wahh terasa nak tukar set ? sapa rasa nak swap pakai Smile
    parking jap der... sori nak tnye soklan kat thread nie alang2 dah ade brader ni open psl coverset..
    klo swap coverset pastu kne tahan polis/jpj dia org kacau ark... sbb klo check no pendaftaran dah sah2 colour lain.. affraid

    ngikut pandangan hamba.. dia tak kaco part kaler moto.. yg diorang perati..no plate musti sama dalam road tax tu ajer.. err lagi satu side mirror..hehe
    sbb sblm nie sye pkai wave125 yg dah tukar coverset nye prnah kne thn polis... kecoh gak dia igt moto curi sbb bila check no pndftrn colour biru.. moto tu nme ayah bila dia check i/c sye name lain... nasib baik polis tu leh talk...
    klo xde ape2 ok la... sbb ade je nmpk kips sarung set campur2..


    no plate kaler biru ke apa?
    bukan no plate biru... set moto yg asal biru... pastu tukar set kuning.... kn polis bleh detect nama pemilik n colour asal moto dgn cara detect no plate...

    rasa tak de apa lah... ada gak aku nengok EX5 kaler sterilgarda yamaha SBK tuh.. tapi lain lain standard.. fuh smart siot.. dan ada aku terserempak (tapi tak sampai nak kejor..tgh bawak keta keh keh keh) RR kaler KTM Red Bull woo dgn kaler Honda Standard RC211V tuh.. smart siot...

    TeMpE

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by TeMpE on Fri Feb 15, 2013 3:20 am

    Kira0021 wrote:
    cdan wrote:
    aJa wrote:my latest pictures..
    bru je ambik pic ni td..
    heheheheee..












    alamak..kantoi ada 'L'..hakhakhak..

    rilek la aku pun same jugak mase dpt lesen l tempek dekat widescreen lak tuh... weyh lawa helmet ko beli dekat mano...

    uih budak miat gak ke...????hahahaha Very Happy

    miat mari..same la kite..aku newbie lg..hahaha

    rc1293

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by rc1293 on Thu Feb 21, 2013 9:58 am

    TeMpE wrote:
    Kira0021 wrote:
    cdan wrote:
    aJa wrote:my latest pictures..
    bru je ambik pic ni td..
    heheheheee..












    alamak..kantoi ada 'L'..hakhakhak..

    rilek la aku pun same jugak mase dpt lesen l tempek dekat widescreen lak tuh... weyh lawa helmet ko beli dekat mano...

    uih budak miat gak ke...????hahahaha Very Happy

    miat mari..same la kite..aku newbie lg..hahaha

    mne dpt cover seat tu bro..

    apistos

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by apistos on Sat May 04, 2013 10:13 pm

    My Bike...








    Sponsored content

    Re: GAMBAR MOTO KORANG...stended or dah modi..

    Post by Sponsored content Today at 8:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:24 am